Rock exchange

Rock Exchange

Stichting Rock Exchange is een stichting met als doel om muzikanten en bands verder te helpen op de muzikale ladder. Dat is natuurlijk een breed begrip. Hier leggen we uit hoe wij dat willen bereiken.

Online presentatie

Talent en passie alleen is helaas niet altijd genoeg om verder te komen in de muziek. Muzikanten willen muziek maken. Terecht natuurlijk, dat snappen wij. En als muzikant heb je lang niet altijd zin in al dat PR of social media gedoe. Het gaat toch om de muziek…

Maar ja, het is tegenwoordig echt net zo belangrijk om jezelf off stage goed te presenteren. Dit hoeft ook niet moeilijk te zijn en ook niet veel tijd te kosten. Wel is het belangrijk dat je een aantal dingen goed op orde hebt.

Facebook

In het digitale tijdperk betekent dit een facebookpagina met een professionele uitstraling. Zorg dat je tof logo hebt, goeie bandfoto’s en een up to date gig list. Dit is de 1e stap naar een succesvolle pagina. En of je Facebook nou stom vindt of je hebt er niks mee. Dit is wel één van de plekken waar een boeker gaat kijken om je band te checken.

En wat ziet iemand dan? En wat wil je dat ze zien? Daar denken we graag over mee en geven tips & tricks om je bereik te vergroten.

Instagram

De digitale wereld wordt steeds visueler. Facebook neemt in 2012 voor een serieus bedrag van een miljard euro Instagram over. En als je weet hoe belangrijk beelden tegenwoordig zijn, is Instagram een onmisbaar promotiekanaal. Een post op Instagram bereikt veel meer mensen dan de gemiddelde Facebook post (met een vergelijkbaar aantal volgers).

Als artiest kan je hier naast een muzikaal verhaal ook een visueel verhaal brengen. En ingewikkeld is het niet. Met een smartphone en een paar goeie tips kan je al een meer dan degelijk Instagram-profiel opbouwen.

Website

Naast Facebook en Instagram is het ook nog steeds belangrijk om een eigen band website te hebben. Rock Exchange biedt bands de mogelijkheid om (voor een schappelijke prijs) volgens een eenvoudig format een site neer te zetten. In dit concept houden we het bewust simpel.

Een site met alle info die nodig is voor boekers & bezoekers. Juist zonder te veel randzaken waardoor je site veel onderhoud nodig heeft. Want ja als je het leuk zou vinden om daar veel tijd aan te besteden dan had je dit vast zelf al geregeld.